কেপছিকাম চিকেন

#মাংসৰ_ৰেচিপি

#কেপছিকামছিকেন

উপকৰণ:  
মুৰ্গীৰ মাংস- আধা কেজি  (ব্ৰয়লাৰ ছিকেন)
কেপছিকাম - তিনিটা (ডাঙৰ) 
পিঁয়াজ- পাঁচটা (ডাঙৰ )
নহৰু- তিনিটা 
আদা- ডাঙৰ এটুকুৰা 
টমেট চছ
ছয়া চছ
কেঁচা জলকীয়া-   চাৰিটা   
জীৰা গুৰি জালুকৰ গুৰি লালমিৰ্চ পাউদাৰ
ৰিফাইন তেল- ডাঙৰ চামুচেৰে দেৰ চামুচ 
নিমখ চেনি

প্ৰণালী:
মাংস খিনি অলপ ধুই জীৰা জালুকৰ গুৰি লালমিৰ্চ পাউদাৰ আদা নহৰু ৰ পেষ্ট টমেট চছ ছয়া চছ দি মেৰিনেট কৰি দুঘন্টা মান ফ্ৰীজত ৰাখিলো। এতিয়া কেৰাহীত ৰিফাইন তেল গৰম কৰি মাংস খিনি সামান্য নিমখ দি কম জুইত দহ মিনিটমান ভালকৈ ভাজিলো । ডাঙৰ ডাঙৰকৈ টুকুৰা কৰি লোৱা কেপছিকাম আৰু পিঁয়াজ ৰ টুকুৰা মাংসখিনিত দিলোঁ জলকীয়া দুটা ও টুকুৰা কৰি দিলোঁ । পাচলি খিনি সিজিবলৈ লওঁতেই ডাঙৰ চামুচৰে এচামুচকৈ টমেট চছ চয়া চছ দিলো  । অকণমান চেনি আৰু সোৱাদ ৰ জোখাৰে নিমখ দিলোঁ । অকণমান গৰম পানী দি ভালদৰে উতলাত অকণমান জালুকৰ গুৰি আৰু সৰু চামুচেৰে দেৰ চামুচ কুটি লোৱা আদা নহৰু জলকীয়া দি তিনি মিনিটমান বেছি জুইত উতলাই নমাই থলো।    

   প্ৰস্তুতি:  পাপৰি মালা ভূঞা 
                গহপুৰ, বিশ্বনাথ ।

Comments