কাজু পনীৰ


উপকৰণ :

১.পনীৰ -২০০ গ্ৰাম

২.বিলাহী -৪টা

৩.কাজু-এমুঠি

৪.জিৰা, ধনীয়া , জলকীয়া গুৰি সৰু চামুচেৰে -১ চামুচ কৈ 

৫.পিয়াঁজ -২টা (ডাঙৰ )

৭.নহৰু (৬/৭ফোটা )আদা সৰু এডোখৰ 

৮.গোটা মচলা , গৰম মচলা অকণমান 

৯.কচুৰিমেথি -২চামুচ মান 

১০.ক্ৰীম -৪চামুচ 

১১.ঘিউ -৪চামুচ ( তেল ও দিব পাৰে ) 

১২.নিমখ জোখমতে , হালধি সামান্য 


প্ৰণালী :

তিয়াই থোৱাৰ কাজু খিনি পেষ্ট বনালোঁ । বিলাহী , পিয়াঁজ , নহৰু আদাৰ একেলগে পেষ্ট কৰি ললোঁ । এখন ননষ্টিক পেনত ঘিউ গৰম কৰি গোটা মচলা লং , ইলাচী  , ডালচেনি দি বিলাহীৰ পেষ্ট দিলোঁ ৩মিনিটমান ভাজি জিৰা , ধনিয়া ,হালধি , জলকীয়া গুৰি দি আকৌ একমিনিট ভাজি কাজুৰ পেষ্ট আৰু নিমখ দি ‌কম জুইত ভাজি থাকিলোঁ । যেতিয়া মিশ্ৰণটোৱে তেল এৰিলে পনীৰ আৰু  পানী ২কাপ দি উতলাই ঘন হোৱাত কচুৰিমেথি, গৰম মচলা আৰু ক্ৰীম দি নমাই থলোঁ । শেষত ক্ৰীম আৰু কচুৰিমেথি চটিয়াই পৰিবেশন কৰিলোঁ ।

👩‍🍳 Surabhi Dutta

Comments