লাইশাকৰ_সৈতে_গাহৰিৰ_শুকান_ভাজি

লাইশাকৰ_সৈতে_গাহৰিৰ_শুকান_ভাজি


উপকৰন :

১. গাহৰি মাংস : আধাকেজী

২.লাইশাক : প্ৰায় ৩বাতি (কাটি লৈ)

৩.নহৰু: প্ৰায় ৩০ফোটা

৪.আদা বটা : ডাঙৰ চামুচেৰে ৫ চামুচ

৫.জালুকৰ গুৰা : ডাঙৰ চামুচেৰে ১চামুচ 

৬.বিলাহী : ৩টা

৭.কেঁচা জলকীয়া : ১০টা

৮.নিমখ : আন্দাজত

৯.হালধি : ১ চামুচ

১০.মিঠাতেল : ৫ চামুচ

১১.কেচাঁ ধনীয়া : এমুঠি

১২.তেজপাত : ৪খিলা


*প্ৰথমে, ১৫ ফোটা নহৰু আৰু জলকীয়া  খিনি খুন্দি লৈ , ৪ চামুচ মান আদা বটাৰ সৈতে গাহৰি মাংসখিনিৰ লগত ভালদৰে সানি ললো নিমখ আৰু হালধিৰ সৈতে |

*লাইখিনি ভালদৰে কাটি বাচি ললো |

*মাংসখিনি ত মছলা খিনিৱভালদৰে সানি প্ৰায় ৩০মিনিট তেনেদৰে ৰাখিলো |

*এতিয়া , কেৰাহীত তেল গৰমাই বাকী থকা আদা আৰু নহৰুৰ পেষ্ট , তেজপাত দি ভাজি লৈ বিলাহী দি অলপ সময় একেৰাহ লৰাই থাকিলো |

*জুই কমাই ৰাখিলো | 

*এতিয়া , কেৰাহীত গাহৰিখিনি দি হাতাৰে  লৰাই লৈ ঢাকন মাৰি সিজিব দিলো | মাজে মাজে লৰাই থাকিলো |

*মাংসখিনি আধাসিজা হ'লত কটা লাই শাক দি লৰাই লৈ ঢাকন মাৰি আকৌ সিজিব দিলো |

* মাংসখিনিৰ পৰা তেল ওলাব আৰু তেতিয়া জালুকৰ গুৰা দি তেনেদৰেই মাংসখিনি শুকান হোৱালৈকে ভাজি থাকিলো |

মাংসখিনি তেল ওলাই কমি যাব ( প্ৰায় দুজনৰ জোখৰ হোৱাকে ৰাখিছো)...

*মাংসখিনি তৈয়াৰ হোৱাৰ অলপ আগত কটা ধনীয়া চটিয়াই হেতাৰে ভালদৰে লৰাই কেৰাহীখন জুইৰ পৰা নমাই ৰাখিলো |

*এই ভাজিখনত অলপো পানী ব্যৱহাৰ কৰা নাই |

👩‍🍳 Sumu Moonmi Gogoi 

Comments