ৰেছিপীঃ (১) :- মেৰিনেচনৰ বাবে ৫০০ গ্ৰাম থলুৱা মুৰ্গীৰ মাংস ,আধা কাপ দৈ ,হালধি ,এচামুচ জ্বল গুৰি , এচামুচ আদা-নহৰু পেষ্ট আৰু নিমখ দি ভালকৈ সানি লৈ ১ ঘন্টা মান মেৰিনেট কৰিব দিব ৷
(২) :- চেট্টিনাড় মচলাৰ বাবে গেছ অন কৰি তাত টাৱা এখন গৰম কৰি দুচামুচ গোটা ধনীয়া , এচামুচ গোটা জিৰা ,আধাচামুচ চ’ফ ( গুৱামুৰি ) ,এচামুচ আফুগুটী ,আধাচামুচ গোটা জালুক , শুকান জলকীয়া ৫/৬ টা ,লং ৬/৭ টা ,ডালচিনি ,ইলাচী ৪/৫ টা ,নাৰিকল ৰোকা এচামুচ , আৰু এটা ষ্টাৰ ইলাচী গোন্ধওলোৱাকৈ দ্ৰাই ৰোষ্ট কৰিব ৷ আফুগুটী আৰু নাৰিকল পৃথকে ৰোষ্ট কৰিব নহলে পুৰি যাব পাৰে ৷ ঠাণ্ডা হলে মিক্সি ত পানী অলপ দি পেষ্ট কৰি লব ৷ এইটো এ মুখ্য মচলা ৷
(৩):- ৰন্ধন প্ৰনালী কেৰাহীত ৩ চামুচ মান ৰিফাইণ্ড তেল দি তেজপাত আৰু পাতলকৈ চকলীয়াই লোৱা পিয়াজ দিব ৷ ৰঙা হোৱালৈ ভাজি তাত ৷ মেৰিনেট কৰা মাংস খিনি ৬/৭ মিনিট মান ভাজিব৷ তাৰ পিচত আদা নহৰু পেষ্ট এচামুচ ,আৰু এটা বিলাহী সৰু সৰু কৈ কুটি দিব আৰু তেল ওলোৱালৈ ভাজিব ৷ তাৰ পিচত মচলা পেষ্ট আৰু নৰসিংহ পাত দিব ৷ ৫ মিনিট মান ভাজি ২ কাপ পানী দি ঢাকোন মাৰি থব ৷ মাজে মাজে৷লৰাই থাকিব ঢাকোন খুলি,পানী কমিলে অলপ দিব ৷ মাংস সিজিলে নমাই থৈ ওপৰত ধনীয়া পাত দি ভাত বা ৰুটিৰ লগত পৰিবেশন কৰিব ৷ ( সাধাৰণতে গোটা হয় এইবিধ আইটেম ৷ মই পিছে জোল টাইপ কৰিলো ৷ গোটা হলা মচলাখিনি ৰ লগত বৰ সুন্দৰ দেখি )
Manasg Jyoti Mishra
Comments
Post a Comment