উপকৰন : পৰিবেশন ২ জনৰ বাবে
সময় ৪০ মিনিট
১. গাহৰি মাংস : ১ পোৱা
২.খৰিচা ২ টেবুল চামুচ
৩.ভোটজলকীয়া আধাটুকুৰা
৪.নহৰু ৬ কোহঁ
৫.তেজপাত ২খিলা
৬.মিঠাতেল ৩ টেবুল চামুচ
৭.আদা: এচামুচ (থেতেলিয়াই লোৱা )
৮.নিমখ: আন্দাজত
৯.হালধি :১ চাহ চামুচ
১০.মানধনীয়া : ৬ খিলামান
ৰন্ধনৰ প্ৰনালী: প্ৰথমে গাহৰি মাংসখিনি কুকাৰত ৩ টা চিটিমাৰি সিজাই ললো | এতিয়া লোহাৰৰ কেৰাহীত তেল গৰমায় তেজপাত , থেতেলিয়াই লোৱা নহৰু,আদা , নিমখ আৰু হালধি দি অলপ লৰাই মাংসখিনি দি অলপ লৰাই ঢাকন মাৰি দিলো | জুই চিমত দিছো | মাজে মাজে লৰাই থাকি খৰিছা আৰু জলকীয়া দি লৰাই আকৌ ঢাকন মাৰি সিজিবলৈ দিব | মাজে মাজে লৰাই থাকিব ,দৰকাৰ হ'লে পানী এচলু চটিয়াই দিব পাৰি |সিজা হ'লত মানধনীয়াৰ পাত চিঙি মাংসখিনিত চটিয়াই দিব |
👩🍳 Sumu Monmee Gogoi
Comments
Post a Comment