#কুমলীয়া ঔটেঙাৰ টক

কুমলীয়া ঔটেঙাৰ টক


ঔটেঙাৰ জ্বলা , মিঠা , টেঙা এইখন পালে মোক হ'লে একো নালাগে ইমানেই ভাল পাওঁ !!


উপকৰণ : 

১.ঔটেঙা - চাৰিটা

২.চেনি - ৫ চামুচ ( কম বেছি কৰিব পাৰে ) 

৩ .জলকীয়া গুৰি - একচামুচ 

৪.তেজপাত -এখিলা 

৫.শুকান জলকীয়া - এটা 

৬.ক'লা জিৰা -অকণমান 

৭.লং, ডালচেনি - ২/৩ টা

৮.হালধি -নিমখ -কম পৰিমাণে 

৯.তেল - ৩ চামুচ 

প্ৰণালী : 

প্ৰথমে ঔটেঙাৰ বাকনি বিলাক গুচাই টুকুৰা-টুকুৰ কৰি লৈ অলপ বয়ল কৰিলো  (বেছি সিজাব নালাগে )। পানীৰ পৰা ফুটা থকা খৰাহী এটাত টুকি ৰাখিলো । কেৰাহীত তেল গৰম কৰি লং, ডালচেনি , শুকান জলকীয়া , তেজপাত আৰু ক'লা জিৰাৰে ফোৰণ মাৰিলো ।ঔটেঙা , নিমখ হালধি , চেনি আৰু জলকীয়া গুৰি দিলো ।উতলি চেনি গ'লি  গৈ অলপ caramelized হ'ল তেতিয়া নমাই থলো ।

   

একে পদ্ধতিৰে গুৰ দিও ৰান্ধিব পাৰি ।

Surabhi Dutta

Comments