মিছামাছৰ পকোড়া~

মিছামাছৰ পকোড়া~


মিছামাছ- 150 গ্ৰাম,

বেছন- 100 গ্ৰাম,

পিঠাগুড়ি- 3 চামুচ,

বন্ধাকবি- সৰু বাতি এটাৰে এবাতি,

কেচাজলকীয়া- 5-6 টা,

পিয়াজ- ডাঙৰকৈ এটা,

নিমখ, হালধি- আন্দাজমতে,

খোৱা চ’ডা- এচিকুট ৷


প্ৰথমতে মিছামাছখিনি নিমখ হালধি সানি মছমছীয়া হোৱাকৈ ভাজি ললো ৷ অকমান ঠাণ্ডা হোৱাৰ পিচত আটাইখিনি বস্তু এটা বাতিত লৈ পানীৰে একেলগে গোটাকৈ সানি ললো ৷ এইবাৰ এটা কেৰাহীত তেল ভালকৈ গৰম কৰি লৈ হাতেৰে মিশ্ৰনটো অলপ অলপকৈ লৈ ৰঙচুৱা হোৱাকৈ ফ্ৰাই কৰি ললো ৷ এতিয়া নমাই গৰমে গৰমে সন্ধিয়া চাহকাপৰ লগত পৰিবেশন কৰিলে হ’ল ৷

Mira Das

Comments